Zorgketen Oosterlengte begint met project BeeldZorg.

In Oost-Groningen gaat het project BeeldZorg van zorgketen Stichting Oosterlengte officieel van start.Via een beeldscherm kunnen clienten van Oosterlengte contact houden met de stichting. Dat geldt andersom ook voor de medewerkers van Oosterlengte.
Het gaat om een interactief systeem, waarmee de laatste jaren al is geëxperimenteerd.

Een van de belangrijkste doelen van BeeldZorg is mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen.
Daarnaast kan de mantelzorg ontlast worden, veiligheid voor de cliënt vergroot en de kwaliteit van leven behouden blijven, doordat de bewoner langer thuis kan blijven.
Het project gaat van start in de voormalige gemeente Reiderland, Bellingwedde en Nieuwolda.
In eerste instantie moeten 75 cliënten dit jaar al met BeeldZorg gaan werken. Contact met cliënten via een beeldscherm past in de visie van de zorgketen Oosterlengte, die zich graag als organisatie met innovatief karakter afficheert. Anderzijds is er een grens aan de groei van zorguitgaven, waardoor op een slimmere manier met cliënten moet worden omgegaan. Oosterlengte weet zich in dit concept mede gesteund door het Zorg Innovatie Forum en NijFinster.

In 2011 startte Oosterlengte als proef met het project. Twee cliënten uit Pekela, dagelijks afhankelijk van thuiszorg, werd destijds gevraagd aan het experiment mee te werken. Het was de eerste keer dat in Noord-Nederland met deze aanpak werd geoefend.
Het nieuwe systeem is onderdeel van een Europees project iAge, betaald uit de subsidiepot voor regionale samenwerking Interreg.
Zorgketen Oosterlengte is een middelgrote zorgorganisatie in Noord-Oost-Groningen met 2200 medewerkers. De jaaromzet is ongeveer 65 miljoen euro. Oosterlengte biedt verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg.

Gedeputeerde Marianne Besselink (PvdA) kwam naar het hoofdkantoor van Oosterlengte om het officiële startsein te geven.


Bron: Dagblad van het Noorden – Tammo Beishuizen
 

Kijk hier naar de nieuwspagina en video-items van RTVNoord.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Herrie
Bekijk al onze referenties