Zorg op afstand, ontwikkelingen niet te stoppen

Friese Nijfinster BV gaat door zonder aandeelhouder Het Friese Land.

Nu Thuiszorg Het Friese Land zich meer wil concentreren op de eigen kernactiviteiten, heeft zij zich teruggetrokken als aandeelhouder uit NijFinster BV. Kabel Noord, de andere aandeelhouder, ziet genoeg kansen voor NijFinster. Dat blijkt wel uit de huidige projectenportefeuille, aldus Niek Geelhoed, directeur KN. Voor NijFinster betekent het tevens dat zij meer dan voorheen de handen vrij heeft om met andere zorgaanbieders in en buiten Friesland in zee te gaan.

Het terugtrekken van Thuiszorg Het Friese Land uit de BV betekent niet dat de thuiszorgorganisatie geen zorg-op-afstand meer aanbiedt aan haar cliënten. Integendeel, een project met NijFinster waarbij 100 cliënten zullen worden aangesloten is in volle gang. De eerste nieuwe cliënten worden deze week aangesloten op een beeldcommunicatiesysteem via een internetverbinding. De gebruikte beeldtelefoons zijn zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Bovendien is het goedkoper dan de alternatieven die worden gebruikt in het land. Directeur Anja Paap: "Wij kunnen met onze huidige techniek en partners, in combinatie met een reeds goed doordacht en uitgewerkt projectconcept iedere organisatie snel en relatief goedkoop bedienen. "

Zorg-op-afstand, een vorm van zorg waarbij contact met zorgcliënten plaatsvindt via beeldcommunicatie krijgt steeds meer voet aan de grond in Friesland en in de rest van Nederland. Zorgorganisaties willen met behulp van videocommunicatie hun cliënten beter en meer van dienst zijn en bijvoorbeeld de reisafstanden voor zorgverleners verkleinen.

Een tiental zorgorganisaties in het land heeft vooralsnog tot 30 juni 2010 toegang tot een speciale financiële regeling. Zij hebben vaak nog geen technische en organisatorische partner om zorg-op-afstand snel op poten te zetten. 'Daar liggen de kansen voor NijFinster", aldus Paap.

NijFinster BV werd in 2007 opgericht door THFL en KN, als vervolg op een succesvol verlopen proefproject met 40 thuiszorgcliënten.

 

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Piter Jelles
Bekijk al onze referenties