Wethouders Beeldbellen met inwoners Beemster en Schermer

Schermerhorn, 22 maart 2012 – Woensdag 28 maart om 10.00 uur neemt WonenPlus Aangenaam het beeldbellen officieel in gebruik. De eerste gesprekken, één uit Beemster en één uit Schermer, worden beantwoord door de wethouders Jos Dings (Beemster) en Jack Stroomer (Schermer). Zij gaan met hun inwoners beeldbellen vanuit het servicepunt in De Horn.

De beeldtelefoon werkt als een gewone telefoon, maar met een beeldschermpje erbij. Beeldbellen geeft, omdat beller en gebelde elkaar kunnen zien en horen, een extra veilig en vertrouwd gevoel. Het kan zo een goede oplossing zijn voor mensen die behoefte hebben aan meer en persoonlijker contact met de vrijwilligers van WonenPlus Aangenaam, familie, vrienden en mantelzorgers.

Proef
Het beeldbellen is een proef van WonenPlus Aangenaam, met ondersteuning van de gemeenten Beemster en Schermer. De proef kan slechts aan een beperkt aantal inwoners van de gemeenten Schermer en Beemster worden aangeboden. De digitale techniek wordt verzorgd door NijFinster, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van diensten op afstand. De proef met het beeldbellen vloeit voort uit De Verbinding, een project om de zorg- en dienstverlening te verbeteren voor mensen die dit nodig hebben.

Bron: persbericht Wonenplus Aangenaam
 

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

DataDiensten Fryslan De Sionsberg
Bekijk al onze referenties