Telemonitoring leidt tot verandering in rol medische beroepsbeoefenaar

Eén van de barriéres die de succesvolle uitrol van de telemonitoring in de gezondheidszorg in de weg staat is het niet volledig uitwerken van businessmodellen. Een groep studenten van de TUDelft deed nader onderzoek naar de positie van huisartsen en interviewde medisch specialisten, huisartsen en andere belangrijke betrokkenen bij Telemonitoring.

In verband met het project Telemonitoring op de wadden, waarop Priscilla Esscher (ook van TUDelft) eerder dit jaar al promoveerde, werd ook NijFinster geïnterviewd.

Begin september ontvingen we het artikel van de TUDelft-studenten Vincent Laban (NL) en Morten Grau Jensen (DEN).

De onderzoeksresultaten worden door professor  Dr. Ir. Lianne Simonse gebruikt in een vervolg onderzoek dat eind december wordt verwacht en internationaal zal worden gepresenteerd in Hong Kong.

De resultaten tonen aan dat huisartsen momenteel geen rol van betekenis spelen in businessmodellen voor telemonitoring. De uitkomsten tonen echter wél duidelijk aan, dat een toenemende inzet van telemonitoringproducten zal leiden tot een verandering in de toekomstige rollen van medische beroepsbeoefenaars in de Nederlandse gezondheidszorg. Een duidelijk gevolg van de krachtige economische en professionele meerwaarde van telemonitoring.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

CMOGroningen
Bekijk al onze referenties