Programmeren en coderen op basisscholen groot succes

Veertig basisscholen in Kabelnoord-werkgebied hebben zich via stichting CodeUur door Kabelnoord laten adopteren. Met de adoptie kunnen scholen programmeerlessen in hun lespakket integreren. De scholen zijn voortvarend aan de slag gegaan. Sommigen zelfstandig, anderen met hulp van leerlingen van ROC Friese Poort.

Vanaf dit schooljaar is het ook mogelijk voor scholen van voortgezet onderwijs uit Kabelnoordgebied om zich aan te melden voor een adoptie via Kabelnoord. Brugklassen komen in aanmerking voor een lespakket. Het Lauwers College uit Kollum is als eerste gestart en het CodeUur-lespakket is daar enthousiast ontvangen.

Wereldrecord coderen in de klas op 14 oktober
Op 14 oktober a.s. vindt de wereldrecordpoging ‘Programmeren in de klas plaats’. Op deze dag proberen Nederlandse scholen een wereldrecord te vestigen door met 10.000 leerlingen tegelijkertijd te programmeren. Er doen al enkele scholen uit de regio mee. Opgeven en meer informatie kan via www.codeuur.nl/wereldrecord. Kabelnoord stuurt deze dag drie gastdocenten het veld in die op scholen gaan helpen bij het vestigen van het wereldrecord.

Ondertussen kijkt Kabelnoord of zij in de regio nog  meer aandacht kan vragen voor programmeren en coderen. Een mogelijkheid hiertoe bieden zogeheten Coderdojo’s, waarbij kinderen samenkomen om samen te stoeien met bits & bytes. Coderdojo’s vinden overal in Nederland plaats en het doel van Kabelnoord is, om in samenwerking met bibliotheken, ook in Kabelnoordgebied Coderdojo’s te faciliteren.

bron: persbericht Kabelnoord, kijk voor meer informatie op de website van Kabelnoord

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Carescreen
Bekijk al onze referenties