Patienten beschikken over dezelfde medicatiegegevens als zorgverlener

Het project iPMD (Intelligent Persoonlijk Medicatie Dossier) is op 5 september gestart met de werving van de eerste deelnemers.

De patiënten kunnen hun eigen medicatiegegevens downloaden uit het Landelijk SchakelPunt (LSP) en in de app Medische Kluis zetten. Daarna kunnen de medicatiegegevens worden geraadpleegd en gewijzigd. Patiënten kunnen ontbrekende medicatie toevoegen, bijsluiters opvragen, innameschema’s aanmaken, herinneringen instellen, medicatie wijzigen en het aangepaste medicatieoverzicht naar hun zorgverlener sturen. De betrokken zorgverleners bekijken de farmaceutische impact en verwerken aanpassingen indien gewenst in het LSP.

Het is voor het eerst dat patiënten digitaal toegang krijgen tot hun eigen medicatiegegevens, zoals bekend via het LSP.

De afgelopen periode is achter de schermen hard gewerkt aan de randvoorwaarden. Er is een speciaal onderdeel in het VZVZ pilot portaal gerealiseerd. Patiënten kunnen daar met hun DiGiD + RDA (remote document authentication) via identiteitskaart, paspoort of rijbewijs inloggen en zo toegang krijgen tot de eigen medicatiegegevens. Deze gegevens kunnen vervolgens worden opgehaald en in de app Medische Kluis worden gezet.

Nu zijn de eindgebruikers aan zet. Patiënten van Apotheek Sasburg Sneek en van Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum kunnen meedoen aan de pilot. De eerste maand zullen 10 patiënten deelnemen, daarna kunnen tot 1 april 2017 100 patiënten meedoen.

De resultaten (ervaringen en gebruik) worden verzameld door middel van een vragenlijst en aanvullende interviews. Zorgbelang Fryslân zal tevens een tweetal focusgroepen organiseren om met een aantal deelnemers wat dieper op de bevindingen in te kunnen gaan.

Meer weten? Bel of mail met de servicedesk van GERRIT en vraag naar Anja Paap, projectleider implementatie iPMD namens GERRIT, servicedesk@gerrit-net.nl of 085 76 040 76.

bron: nieuwsbericht van GERRIT, zie ook de website van GERRIT

NijFinster is met de inzet van Anja Paap betrokken bij de implementatiefase.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Thuiszorg Het Friese Land
Bekijk al onze referenties