InteraktContour introduceert TeleZorg

wethouder Oude Alink maakt beeldcontact

HENGELO – Met het opnemen van de telefoon, direct een professionele begeleider in beeld die je helpt. Dat is TeleZorg, een uniek concept voor mensen met hersenletsel. InteraktContour introduceert deze service vanaf februari 2012. Op woensdag 18 januari heeft wethouder mevr. J. Oude Alink, samen met de eerste cliënt in Hengelo, TeleZorg officieel in werking gezet.

TeleZorg is contact met een begeleider van InteraktContour via een beeldtelefoon. Dit werkt net als een gewone telefoon, maar dan met een schermpje er bij. De cliënt ziet de begeleider en de begeleider ziet de cliënt. Een welkome aanvulling op de bestaande begeleiding bij de cliënt thuis: op elk gewenst moment kan de cliënt hulp vragen, het zelfvertrouwen en daarmee de zelfstandigheid van de cliënt wordt vergroot en de mantelzorger wordt ontlast. De verwachting is dat TeleZorg kan bijdragen aan het langer thuis blijven wonen van de cliënt.

InteraktContour start met een pilot met maximaal 40 cliënten gedurende ruim een half jaar. Daarna wordt bekeken of TeleZorg ook voor de rest van de cliënten van InteraktContour aangeboden kan worden.

NijFinster is vanaf juni 2011 betrokken bij de projectontwikkeling en verzorgt de technische realisatie. Voor de installaties bij cliënten in de regio Twente is een goede lokale partner gevonden in BTSC uit Delden.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Kabelnoord
Bekijk al onze referenties