Inloopmiddag BeeldZorg Oosterlengte goed bezocht

WINSCHOTEN – Oosterlengte is in Winschoten en Oude Pekela, in samenwerking met Het Oude Ambt, begonnen met een nieuwe vorm van thuiszorg: BeeldZorg. Woensdag waren cliënten van Oosterlengte uit Winschoten en hun familieleden uitgenodigd in De Boschpoort om kennis te maken met BeeldZorg.

Oosterlengte en Het Oude Ambt ontvingen twaalf cliënten en vier familieleden met een kopje koffie of thee. Coördinerend wijkverpleegkundige Harry Koning legde uit voor wie Beeldzorg bestemd is en hoe het werkt. Er konden vragen worden gesteld en de beeldtelefoon kon ter plekke worden uitgeprobeerd. Met één druk op de knop werd verbinding gelegd met een medewerker van Oosterlengte en kon een praatje worden gemaakt. Na afloop hebben zeven enthousiaste cliënten zich aangemeld voor een intakegesprek.

Beeldtelefoon
Beeldzorg is contact met een verpleegkundige van Thuiszorg Oosterlengte via een beeldtelefoon. Ook kan er contact gemaakt worden met Het Oude Ambt. Beeldzorg is bedoeld voor mensen die thuis verpleging of verzorging van Oosterlengte krijgen en daarvoor een indicatie hebben van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij leggen via een beeldtelefoon contact met een verpleegkundige van Thuiszorg Oosterlengte. Deze verpleegkundige is iemand uit hun eigen wijk, dus een vertrouwd gezicht. Met de cliënt worden momenten afgesproken waarop de verpleegkundige via de beeldtelefoon contact opneemt. Dit kan zijn om even een praatje te maken, de cliënt te herinneren de medicatie in te nemen, of om even om het hoekje te kijken hoe het gaat.

Ook kunnen vier familieleden of vrienden meedoen en beeldbellen met de cliënt. Zij krijgen een inlogcode en kunnen via een eigen pc, laptop, Ipad of telefoon contact leggen.

Hele werkgebied
Beeldzorg is beschikbaar in het hele werkgebied van Oosterlengte. De apparatuur wordt in bruikleen gegeven en de beveiligde internetverbinding die voor BeeldZorg nodig is, wordt aangelegd. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Bron: Pekelder Streekblad, 5 septmeber 2014

NijFinster is als extern adviseur betrokken bij de implementatie van BeeldZorg bij Oosterlengte.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

CMOGroningen
Bekijk al onze referenties