Het Friese Land gaat door met zorg op afstand

Thuiszorg Het Friese Land gaat in 2012 door met zorg op afstand. Zorg op afstand is een regulier product geworden van de AWBZ. Daarmee is de proef, die startte in het voorjaar van 2009, geslaagd. Bestuurder Klaas Kuilman geeft aan dat hij er trots op is dat Het Friese Land met zorg op afstand tot de koplopers in Nederland behoort. “Met deze vorm van innovatieve zorgverlening kunnen we ons onderscheiden van andere zorgorganisaties. Het is goed dat er een structurele financieringsstroom voor is gekomen.”

Volle tevredenheid
Cliënten met een indicatie PV-, VP- of BG-basis, waarbij zorg op afstand een grote meerwaarde heeft, krijgen vier uren per periode voor deze vorm van zorg binnen hun indicatie. Thuiszorg Het Friese Land heeft op 1 januari 2012 de pilot met zorg op afstand afgerond. Ruim 150 cliënten hebben tijdens de proef tot volle tevredenheid gebruik gemaakt van de beeldtelefoon. De huidige cliënten gaan in 2012 door met zorg op afstand als aanvulling op de lijfgebonden zorg, of als onderdeel van het totaalaanbod reguliere zorg.

Integreren in zorgproces
Momenteel wordt er volop aan gewerkt om zorg op afstand te integreren in het zorgproces van Thuiszorg Het Friese Land en het product zorg op afstand nog verder te optimaliseren.

Zorg op afstand:

  • vergroot het gevoel van veiligheid

  • vermindert angstgevoelens

  • vermindert eenzaamheid

  • is zeer geschikt voor controlemomenten

  • biedt structuur en toezicht op medicijngebruik

bron: www.thfl.nl

NijFinster verzorgt sinds janauri 2009 de technische realisatie en services van Zorg op afstand bij de cliënten thuis én op de zorgcentrale van Thsuizorg Het Friese Land.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Vital Rural Area De Sionsberg
Bekijk al onze referenties