Eerste sessie onderwijs-op-afstand Kollum succesvol

De eerste sessie van de economielessen via videoconferencing van het project PAK (Pilot Afstandsonderwijs Kollum) verliep prima, vooral dankzij de goede samenwerking tussen de leerlingen 4 en 5 Havo en de leerkracht Otto Christiaan Jonker.

In de pilot geeft een docent op het Piter Jelles Montessori in Leeuwarden economielessen op afstand aan groepen leerlingen op Piter Jelles Impulse in Kollum. Dankzij de professionele begeleiding van Bernie Boonstra en Arjen Bos van de ICT-afdeling van Piter Jelles werkte alle nieuw-aangesloten apparatuur vlekkeloos. Het project komt tot stand door samenwerking tussen Kabel Noord, NijFinster en de scholengemeenschap Piter Jelles en wordt begeleid door Marc Crolla van CrollaConsult. NijFinster faciliteert dit project met apparatuur waar eerder goede ervaring mee is opgedaan in onderwijs- en zorg-op-afstandprojecten.

Onderwijs op afstand via videoconferencing heeft nogal wat voeten in de aarde. Een van de belangrijkste voorwaarden is goedwerkende apparatuur en een breedbandinternetverbinding.  Bovendien vereist samenwerking via videoconferencing nogal wat discipline van leerlingen en leerkracht. De leerkracht mist een deel van de fysieke expressie waar hij tijdens het traditionele onderwijs gebruik van kan maken. De leerlingen moeten geconcentreerd blijven en er moet niet teveel door elkaar heen gepraat worden. Tijdens de eerste sessie ging dit allemaal goed.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

BTCS Herrie
Bekijk al onze referenties