Eerste Friese virtueel loket geopend

Eerste Friese virtueel loket geopend

Op zaterdag 27 november 2010 ging in het Friese dorp Twijzelerheide het eerste Friese Virtueel Loket van start, in het kader van het plattelandsproject Minsken Meitsje in Doarp.
Het Virtueel Loket is een televisiescherm waarop mensen uit het dorp dienstenaanbieders zoals het gemeentehuis, een bank, een zorgverlener of een verzekeraar kunnen spreken; net alsof ze bij elkaar aan tafel zitten.

Een technisch consortium realiseerde het loket. Het bestaat uit initiatiefnemers Kabel Noord (idee, infrastructuur en innovatiemanagement) en DHV (idee en projectmanagement), onderaannemers Axtion (technische uitvoering), De Eijk en NijFinster (opschaling en dienstenaanbieders), en een grote aanjager: de gemeente Achtkarspelen. Het project is mogelijk gemaakt met cofinanciering door de Provincie Friesland, het Interregproject Vital Rural Area van de Noordoostfriese gemeenten en door woningcorporatie Thús Wonen.

Dit eerste loket kan het begin worden van méér digitale loketten, maar ook méér inzet van ICT, breedband en internet op het platteland. Vergrijzing, braindrain, verdwijnen van winkels en dienstverleners, het zijn allemaal tekenen van de demografische Krimp. Helemaal niet erg, als je de wijde wereld weer kan binnenhalen via draadjes, kabels en glasvezels.

Het ontwikkelen en uitbouwen van nieuwe vormen van dienstverlening via die draadjes is bij uitstek de competentie van NijFinster.
 

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

CMOGroningen
Bekijk al onze referenties