Bloemen voor 100e aansluiting Zorg op Afstand

Vandaag kreeg de honderdste cliënt van Thuiszorg Het Friese Land zorg op afstand. Met zorg op afstand hebben cliënten contact met een verpleegkundige via een beeldtelefoon. Het is een zeer succesvolle pilot waaruit blijkt dat met nieuwe innovatieve technieken een waardevolle bijdrage wordt geleverd aan de zorg.

Zorg op afstand betekent op gezette tijden contact met de verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land met een eigen beeldtelefoon en een camera. De cliënt ziet de verpleegkundige op het beeldscherm van de eigen telefoon en de verpleegkundige ziet de cliënt. Het werkt nog eenvoudiger dan de telefoon: de cliënt hoeft alleen de hoorn op te pakken om contact met de verpleegkundige te krijgen.

Zeer succesvol in Friesland
Met zorg op afstand blijven mensen langer zelfstandig wonen zonder dat de kosten van de zorg wor-den verhoogd. Op dit moment is het een pilot project. Thuiszorg Het Friese Land heeft dit project samen met Nij Finster, leverancier van de apparatuur, snel en groots aangepakt. Nergens verloopt het zo goed als in Friesland. Het is het enige project op dit gebied dat binnen de kostprijs is gerealiseerd. Het project is eenvoudig en pragmatisch opgezet, zodat binnen korte tijd honderd aansluitingen zijn gerealiseerd.

Wie is ermee geholpen
Zorg op afstand is goed inzetbaar voor zowel medische als sociale redenen. Neem bijvoorbeeld cliënten met beginnende alzheimer. Het geeft structuur om op gezette tijden contact te hebben met de verpleegkundige. Bovendien kan de verpleegkundige op deze manier zien hoe het gaat met de cliënt. Ze ziet of de cliënt zich heeft aangekleed, of de gordijnen open zijn. Daarnaast help de verpleegkundige een cliënt bij het innemen van medicijnen. Zij leest bijvoorbeeld het etiket en ziet of de cliënt de juiste pillen neemt. Diabetes patiënten geven via beeld hun bloedwaarden door. Mensen die moeilijk naar buiten kunnen, hebben regelmatig contact om (verdere) eenzaamheid te voorkomen. Ook is het voor de kinderen van cliënten een veilig idee dat er op gezette tijden iemand bij hun vader of moeder binnen kijkt.

Thuiszorg Het Friese Land biedt de inwoners van Noord en Midden Friesland in iedere levensfase een brede variatie aan zorg- en welzijnsdiensten, waarbij de dienstverlening zich richt op behoud van de eigen leefsituatie. Thuiszorg Het Friese Land verleent professionele hulp aan huis in de vorm van verpleging, persoonlijke en huishoudelijke verzorging en welzijnsdiensten. Met ruim 3000 medewerkers en meer dan 20000 cliënten is Thuiszorg Het Friese Land één van de grootste thuiszorgorganisaties van Friesland.
 

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Thuiszorg Het Friese Land Interakt Countour
Bekijk al onze referenties