Betekenisvol leren met ICT

NijFinster verzorgt op 30 maart miniworkshopjes Skypen op de Samen Deskundigerdag op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

De middag wordt georganiseerd door Friese basisscholen. Dit gebeurt vanuit het Samen Deskundiger Verband Fryslân en een aantal Friese Onderwijsprojecten.

De Friese basisscholen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan de onderwijskwaliteit. De volgende stap is het streven naar hoge ambities bij ouders, leerkrachten en kinderen. Om de ambities te verhogen moet het leren aansluiten bij de maatschappij. Het moet betekenisvol zijn. Kinderen moeten weten waarom ze naar school gaan en wat hun toekomstperspectief is.

In 1996 is er onderzoek gedaan naar effectieve scholen. Uit het onderzoek blijkt dat er bij effectieve scholen sprake is van een evenwicht tussen aandacht voor interne processen en leerresultaten en innovatie en netwerken. Veel scholen besteden echter 70% aan interne processen en leerresultaten en 30% aan innovatie en netwerken. Dit komt vooral door de hoge druk van de wettelijke verplichting om goede leerresultaten te halen. Competentieprofielen, instructiemodellen, lesmethoden en leerstrategieën beheersen de dagelijkse praktijk. Hierdoor is er weinig ruimte voor innovatie en netwerken met de omgeving. 

Woensdagmiddag 30 maart kunnen alle leerkrachten en directeuren zien en ervaren hoe je door inzet van multimedia het leren beter aan kunnen laten sluiten bij de maatschappij.

Natuurlijk zijn er op basisscholen al veel goede voorbeelden. Deze middag wordt gebruikt om deze voorbeelden te presenteren aan andere scholen en zo van elkaar leren.

NijFinster zet in -samenwerking met Kabelnoord- haar kennis van beeldcommunicatie in het algemeen en specifiek ten behoeve van het onderwijs in door op deze middag een kraam in te richten en workshops te verzorgen.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

BTCS Piter Jelles
Bekijk al onze referenties