BeeldZorg Oosterlengte breidt uit met extra ondersteuning voor ouderen

WINSCHOTEN – Het Oude Ambt start op 28 april met de ondersteuning van cliënten van Oosterlengte en hun mantelzorgers door middel van beeldcontact. Oosterlengte levert sinds een jaar BeeldZorg aan een deel van haar cliënten.

Cliënten hebben daarvoor een beeldtelefoon en kunnen op een eenvoudige manier beeldcontact maken met de verpleegkundige van Oosterlengte. Deze cliënten en hun mantelzorgers of familieleden kunnen vanaf nu ook contact maken met Het Oude Ambt. Beeldbellen zoals nu bij Het Oude Ambt gelanceerd wordt, maakt de ondersteuning persoonlijk. Als cliënten van Oosterlengte het logo van Het Oude Ambt op hun beeldtelefoon aanraken, komen ze rechtstreeks, mét beeld in contact met Het Oude Ambt.

De ondersteuning door Het Oude Ambt is bedoeld als aanvulling op het beeldbelcontact met de verpleegkundige van Oosterlengte ook voor de mantelzorger.

De receptiemedewerkers van Het Oude Ambt zitten elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur klaar om vragen van cliënten te beantwoorden. Ze bieden een luisterend oor, beantwoorden vragen over wonen, welzijn, mantelzorg, vrijwillige thuishulp en geven informatie over activiteiten in de buurt. Cliënten kunnen ook een vaste belafspraak maken, bijvoorbeeld eens per week op een vast tijdstip.

Toenemen
Beeldzorg zal de komende jaren steeds meer toenemen, het biedt een oplossing voor toenemende vergrijzing en een grotere zorgvraag in onze dunbevolkte regio. Met Beeldzorg kunnen professionals
meer cliënten bedienen en het contact tussen cliënt, mantelzorger en zorgprofessional wordt toegankelijker en directer.

Het Oude Ambt, een organisatie voor welzijn, maatschappelijk werk en maatschappelijke ontwikkeling in de regio Oost-Groningen is blij dat ze kan aanhaken als tweede dienstverlener op de
beeldtelefoons van Oosterlengte. “We zien dit als een welkome aanvulling en denken dat we op deze manier ouderen en hun mantelzorgers prettig en persoonlijk kunnen helpen”, aldus Marcel van
Leeuwen, manager van Het Oude Ambt.

Het project BeeldZorg en Het Oude ambt in Beeld is mede tot stand gekomen dankzij een Interreg IV-B subsidie en het project I-age van Oosterlengte, Zorg Innovatie Forum en CMO Groningen.

bron: Oosterlengte

NijFinster is als adviseur betrokken bij de implementatie van BeeldZorg en de verbreding van de dienstverlening door Het Oude Ambt.

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

DataDiensten Fryslan
Bekijk al onze referenties