Beeldbellen in Beemster en Schermer

Bellen en toch tegelijk elkaar zien? Het kan volgend jaar in Beemster en Schermer. Aangenaam/WonenPlus start, met ondersteuning van de gemeenten Beemster en Schermer, een proef met beeldbellen. “Voor mensen die behoefte hebben aan meer en persoonlijker contact met familie, vrienden en mantelzorgers is dit wellicht een ideale oplossing”, zegt Andrea van Langen, directeur WonenPlus.

Het beeldbellen werkt eenvoudig, en de apparatuur wordt kosteloos geplaatst inclusief de internetverbinding. De beeldtelefoon werkt als een gewone telefoon, maar met een beeldschermpje erbij. Dankzij het beeldbellen ziet én hoort de beller de vrijwilligers van Aangenaam/WonenPlus. Ook de contacten met familie en vrienden kunnen gemakkelijk via de beeldtelefoon tot stand komen. De personen die gebeld worden, hoeven niet per se te beschikken over een beeldtelefoon: een pc volstaat. “Met het beeldbellen kunnen we gewoon even bijpraten en tevens bij elkaar ‘om het hoekje’ kijken. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel”, aldus Andrea van Langen.

De Verbinding
De wens om beeldbellen te kunnen aanbieden ontstond bij De Verbinding. Dit is een project om de zorg- en dienstverlening te verbeteren voor mensen die dit nodig hebben. De gemeenten Beemster, Graft-De Rijp, Schermer en Zeevang werken hierin samen met onder andere Aangenaam/WonenPlus en Wooncompagnie. Voor de projectontwikkeling en technische realisatie klopte De Verbinding aan bij NijFinster.


 

Nieuws Rss

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

19-06-2017 CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal CoderDojo… Lees verder

Klik hier voor meer nieuws

Partners & klanten

Thuiszorg Het Friese Land Vital Rural Area
Bekijk al onze referenties